Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Restaurování koruny zdiva nemovité kulturní památky – městské opevnění, Český Brod - II. etapa
Odesílatel Lenka Farkasová
Organizace odesílatele Město Český Brod [IČO: 00235334]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 24.04.2023 09:22:28
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
Odpovídáme na Vaši žádost o vysvětlení zadávací dokumentace:

Odpověď na dotaz č. 1:
Není nesoulad mezi položkou č. 8 v oddíle 009 a položkou č. 1 v oddíle 099. Položky spolu nesouvisí. V oddílu 099: Přesun hmot HSV v položce č.1 Přesun hmot pro samostatné zdi…., kde je uvedena výměra 4 tuny se jedná se o množství suti odstraněné při čištění koruny zdiva, ne o dopravu kamene na staveniště. Náklady na dopravu kamene budou uchazečem vyčísleny v oddíle V06, položce č.1 Mimostaveništní doprava materiálů.

Odpověď na dotaz č. 2:
Odvoz suti bude provádět na své náklady zhotovitel. Náklady na staveništní přesun, odvoz a likvidaci stavební sutě mají být vyčísleny v oddílu 099: Přesun hmot HSV v položce č.1 Přesun hmot pro samostatné zdi a valy zděné z cihel, kamene, tvárnic nebo monolitické v do 12 m..

Odpověď na dotaz č. 3:
Ano, zde nastala chyba, restaurátorské práce a všechny navazující práce spadají do snížené sazby DPH 15%. Přílohou je nový výkaz výměr se sníženou sazbou DPH.


Přílohy
- Příloha dodatečné informace_restaurování koruny zdiva.xls (54.00 KB)

Původní zpráva

Datum 21.04.2023 08:49:05
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
na základě včerejší telefonické dohody a po prostudování zadávací dokumentace akce: "Restaurování koruny zdiva nemovité kulturní památky -městské opevnění, Český Brod - II. etapa" zasíláme následující dotazy s žádostí o doplňující informace.
Dotaz č.1:
Ve výkazu výměr jsme shledali nesoulad mezi položkami kamenných výměn a přesunu hmot. V oddíle 009 Ostatní konstrukce a práce je v položce č.8 Výměny zcela rozpadlých kusů kamene ve svrchní ploše koruny zdiva - náhrada novým materiálem odpovídajícího vzhledu uvedena výměra 6 m3. Oproti tomu je v oddílu 099: Přesun hmot HSV v položce č.1 Přesun hmot pro samostatné zdi a valy zděné z cihel, kamene, tvárnic nebo monolitické v do 12 m uvedena výměra 4 tuny.
Při předpokladu průměrné hmotnost 1 m3 pískovce cca 2000 kg by celková hmotnost doplňovaného materiálu byla cca 12 tun což je trojnásobek uvažovaného množství pro přesun hmot. Žádáme o vysvětlení rozdílu respektive o narovnání množství ve výkazu výměr.
Dotaz č.2:
S ohledem k faktu, že budou prováděny náhrady kamene za rozpadající se bloky (viz. restaurátorský záměr) dojde ke vzniku suti. Ve výkazu výměr tedy chybí položky pro staveništní přesun, odvoz a likvidaci stavební sutě. Žádáme o vysvětlení zda si tyto práce bude provádět na své náklady objednatel či zda to bude součástí dodávky zhotovitele. V případě, že bude tyto práce objednatel požadovat po zhotoviteli považujeme za správné doplnit pro tyto práce položky s výměrami do výkazu výměr.
Dotaz č. 3:
Sazby DPH – restaurátorské práce patří do snížené sazby DPH 15%, ve Výkazu výměr je uvedena pouze základní sazba DPH 21%. Aby byla zajištěna správnost sazeb DPH a také rovné podmínky soutěže je třeba doplnit chybějící sníženou sazbu DPH.